🏆

Шампион на Европа во
картинг 2006

🏆

Шампион на Европа во
картинг 2008

🏆

Единствен балканец на СП
во картинг 2009

Биографија

Ристо Вуков е роден на 30-ти јули 1995-та година, во Скопје. Од најраната можна возраст, од 6 години, почна да се занимава со автомобилизам, во картинг.

Прочитај повеќе….

ГАЛЕРИЈА

ОФИЦИЈАЛЕН YOUTUBE КАНАЛ

"За мене, автомобилизмот е многу повеќе од хоби.
Возењето е моја животна определба."
РИСТО ВУКОВ
професионален автомобилист

НОВОСТИ

GULF 12: Подиумот на Јас Марина, непроценливо искуство​
Прочитај повеќе…
Наградата во Србија како најава за Галф 12
Прочитај повеќе…
Првиот чекор на Рико, во елитниот автомобилистички свет
Прочитај повеќе…
Ристо Вуков потпиша договор со италијанската екипа GDL Racing​
Прочитај повеќе…
Титулата во Србија – награда за вложениот турд и квалитетот!​
Прочитај повеќе…
Спектакуларна победа на Вуков на Залужани, во последниот круг!
Прочитај повеќе…
Контакт

Ристо Вуков

risto.vukov.pr@gmail.com