🏆

Шампион на Европа во
картинг 2006

🏆

Шампион на Европа во
картинг 2008

🏆

Единствен балканец на СП
во картинг 2009

Биографија

Ристо Вуков е роден на 30-ти јули 1995-та година, во Скопје. Од најраната можна возраст, од 6 години, почна да се занимава со автомобилизам, во картинг.

Прочитај повеќе….

ГАЛЕРИЈА

ОФИЦИЈАЛЕН YOUTUBE КАНАЛ

"За мене, автомобилизмот е многу повеќе од хоби.
Возењето е моја животна определба."
РИСТО ВУКОВ
професионален автомобилист

НОВОСТИ

Ристо Вуков и ФИАТ (Аутомобиле СК) потпишаа договор за унапредување на неговата кариера
Прочитај повеќе…
Две победи на воведните две македонски трки во 2019
Прочитај повеќе…
Втора пол позиција, на втората македонска трка во сезоната 2019
Прочитај повеќе…
Долгогодишниот партнер и Рико ја продолжија соработката
Прочитај повеќе…
Погледите се свртени кон следните предизвици​
Прочитај повеќе…
Победа во Нови Сад!​
Прочитај повеќе…
Контакт

Ристо Вуков

risto.vukov.pr@gmail.com