🏆

Шампион на Европа во
картинг 2006

🏆

Шампион на Европа во
картинг 2008

🏆

Единствен балканец на СП
во картинг 2009

Биографија

Ристо Вуков е роден на 30-ти јули 1995-та година, во Скопје. Од најраната можна возраст, од 6 години, почна да се занимава со автомобилизам, во картинг.

Прочитај повеќе….

ГАЛЕРИЈА

ОФИЦИЈАЛЕН YOUTUBE КАНАЛ

"За мене, автомобилизмот е многу повеќе од хоби.
Возењето е моја животна определба."
РИСТО ВУКОВ
професионален автомобилист

НОВОСТИ

Одлично второ место за Рико, во Нови Сад
Прочитај повеќе…
Апсолутна доминација на Рико, на првата трка во новата сезона​
Прочитај повеќе…
Пол позиција на првата трка во сезоната 2019
Прочитај повеќе…
Потпишан договорот со Супер хит Модна Инсудтрија​
Прочитај повеќе…
Акома Оил е новиот партнер на Ристо Вуков​
Прочитај повеќе…
Рико во посета на Каприкорнус тимот во Крагуевац
Прочитај повеќе…
Контакт

Ристо Вуков

risto.vukov.pr@gmail.com