🏆

Шампион на Европа во
картинг 2006

🏆

Шампион на Европа во
картинг 2008

🏆

Единствен балканец на СП
во картинг 2009

Биографија

Ристо Вуков е роден на 30-ти јули 1995-та година, во Скопје. Од најраната можна возраст, од 6 години, почна да се занимава со автомобилизам, во картинг.

Прочитај повеќе….

ГАЛЕРИЈА

ОФИЦИЈАЛЕН YOUTUBE КАНАЛ

"За мене, автомобилизмот е многу повеќе од хоби.
Возењето е моја животна определба."
РИСТО ВУКОВ
професионален автомобилист

НОВОСТИ

Двата шампионата во кои што ќе се натпреварува Ристо Вуков, се отворени
Прочитај повеќе…
Календар за сезоната 2019 во Македонија
Прочитај повеќе…
Ристо Вуков ја продолжи беспрекорната соработка со АМЕРИТ
Прочитај повеќе…
Календар за сезоната 2019 во Србија
Прочитај повеќе…
Заслужена благодарница од Автомобилистичката Федерација на Македонија
Прочитај повеќе…
Контакт

Ристо Вуков

risto.vukov.pr@gmail.com